Det siges at: timing’s everything. Indimellem ville jeg ønske, at dyreverdenen kendte det udtryk.
Min egen timing med anskaffelsen af vores drægtige sortbrogede søer var direkte til how not to listen. Til orientering: drægtige søer til friland, skal ikke anskaffes, når dagtemperaturen ligger på 12 frostgrader, og svinefolden er pillet ned. Til mit eget forsvar vidste jeg ikke, svinefolden,var pillet ned, og søerne var en fødselsdagsgave til min flæskestegselskende mand.
Heldigvis var vores geder på bolleferie hos en lokal buk, så søerne kunne komme derind. For en sikker måde at blive uvenner med landmanden på den anden side af hegnet er, hvis naturens svar på den tre fugede vendeplov, slipper ud af sin svinefold.
Det er så her timingen og samarbejdet med dyrene svigter fuldstændigt. En uge efter kom 13 pattegrise midt i fastelavnsarrangementet. Det siges, det ikke er en god idé at have flere søer gående sammen, når de har pattegrise, og vi har ligesom to af slagsen
Efter et par dage med tøvejr, vurderede vi derfor i går, at det var tid til at holde hegnsfri, og sørge for at få etableret en ny svinefold. Så mens der blev hentet benzindrevet pælebor, fik jeg bagt chokolademuffins til eftermiddagens lege/kaffeaftale, hvorefter en intensiv hegnsindsats blev iværksat. Mens manden kæmpede med pæleboret gik jeg i gang med pæle, hegnstråd mv.
Tre timer efter påbegyndt indsats, så man mig bag rattet i rimelig høj fart med smertevridende mand med is på tommefinger, der vendte ca. 30° i den forkerte retning ved min side på vej på skadestuen.
Hvor end, jeg gerne ville blive og holde i den raske hånd, så henter ungerne ikke sig selv, og en aflysning af den kombinerede lege og kaffeaftale, ville medføre en hel del mere skuffelse for ungerne end ensomheden på skadestuen ville for manden. Så en halv time efter ankomst så man mig på vej retur, mens jeg krydsede fingre for, at grunden til Magdalene ikke var lige så tyk som Sibylle skyldtes, at der var et stykke tid til, hun skulle fare.
Vi nåede det hele, hente, lege, drikke kaffe og finde en chauffør til manden, så han kunne komme hjem fra skadestuen. Så med ro på, skulle ungerne og jeg lige et smut i stalden og kigge til pattegrisene.
Magdalene lå lige så fint – med 8 pattegrise diende hos hende!!!IMG_3146 Heldigvis er de sortbrogede nogle godmodige grise, så efter lidt tøsefnidder om, hvem der skulle bygge rede hvor, lagde de sig i forlængelse af hinanden, og de to mindste af Sibylles pattegrise fandt vej til Magdalenes to overskydende patter, og hvis vi er heldige, er de hermed adopteret
Resultatet af boksekamp: mand vs. bor endte med sejer til boret, 15 perfekt svampede heftige chokolademuffins, 8 nye beboere, 6 ugers pause til manden og nederlag til den velmenende hustru, der nu kan se frem til 6 ugers opvartning. Men hva’ hvis bare der kommer 21 velskabte baconsider ud af hele misæren, så griner vi garanteret af det om 8 måneder, når de små dalmatinergrise er slagtet.