Kødet

Svinekød

På Dambækgaard har du mulighed for at få den enestående oplevelse af, hvordan sortbrogede glade frilandsgrise smager.

Vi bruger kødet til vores BnB gæster, og sælger dem som hel- og halv-gris à 75, pr kg + slagtning 500 kr. pr. halve gris.

Du kan også bestille kødet, hvis du bruger Kirstine som kogekone.

Grisene er fodret med 99% øko foder, div. økogrønt og byg og går 300+ kvm pr gris.

Læs mere grisene

Grisene på Dambækgaard, bæredygtig bondegård på Stevns er sortbrogede frilandsgrise som fodres med 99 % økologisk foder. Den sortbrogede gris er den gamle danske landrace man har haft i flere hundrede år på landet i Danmark. Grisene lever på marken året rundt og avles i naturligt tempo, hvor søerne får lov at hvile mellem hver faring og får tid sammen med deres smågrise, så smågrisene fra starten har trynen i jorden og vænnes naturligt fra at die og stille og roligt overgår til foder. At grisene altid kan have trynen i jorden gør, at de bliver aktiveret, så de opbygger et naturligt immunforsvar, hvor unødig brug af penicillin og halekupering undgås.
Kødet er mørkere, mere mørt end hos almindelige lyserøde grise og fedtet nøddeagtigt i smagen.
Grisene slagtes på økologisk godkendt slagteri, hvor grisene hentes på marken, køres på slagteriet, hvor de får lov at stresse af i 24 timer ovenpå køreturen, inden de slagtes.
Hver kunde udfylder en parteringsformular, så kødet udskæres, efter kundens behov. Det bliver pakket i kasser med mærkater til at kende de enkelt stykker og de nemt kan ompakkes til fryseren.
Kødet kan enten afhentes direkte hos slagteren hos Dambækgaard. Hvis det drejer sig om større mængder kan der mod et mindre gebyr laves aftale om direkte levering.
Prisen er 75,- pr kg slagtevægt + 500 for slagtning og partering  (bortset fra gebyret for direkte levering). Der opkræves et depositum på 500,- kr. pr halve gris. Depositummet modregnes i den endelige opkrævning.

Vi slagter næste gang ultimo august og igen lige før jul, så julegrisen kan nå at komme hjem til jul. Bestil via vores kontaktside her eller ved at betale depositum på 500 kr. pr. halve gris på 61720609 – husk at angive e-mail.

Gedekød

Vi sælger også gedekød – en stærkt undervurderet form for kød.

Vi har gedekød klar igen til efteråret 2020. Hvis du gerne vil skrives op til ged, kan du skrive til os via vores kontaktside her.