Denne asti er perfekt som sommer velkomstdrink.
Den er lavet på vildgær fra hyldeskærmene. Det er derfor rigtig vigtigt, at hyldeskærmene ikke bliver skyllede, men tages direkte fra planten og puttes i bryggespanden.
Da brygning på vildgær kan ende i noget virkelig makværk, er det vigtigt, at alle redskaber er godt rengjorte og gerne sterile.
 
10 kg sukker
20 liter kogende vand
10 liter koldt vand
20 citroner
120 hydeskærme
10 spsk hvidvinseddike
 
Sukkeret opløses i det kogende vand, hvorefter det kolde vand tilsættes.
 
Citronerne skæres i skiver og kommes i en bryggespand med hyldeskærme. Sukkervandet hældes over og hvidvinseddiken tilsættes.
 
Spanden stilles køligt og overdækkes med et klæde. Køleskabet er for koldt, men har du et spisekammer eller lidt koldt bryggers vil det være ideelt.
 
Hylden og citronerne vil lægge sig i toppen, og efter et par dage, skulle du gerne kunne høre en let syden og boblen fra spanden og efter seks dage er brygget klar til at komme på flasker.
 
Dette gør du ved forsigtigt at fjerne hyld og citroner. Du skal være forsigtig med ikke at få rystet spanden, da du ikke har lyst til at få bundfaldet med ned i flaskerne.
 
Flaskerne skal være champagneflasker, da trykket fra drikken kan blive så stort, at det kan sprænge almindelige flasker. Når du har fyldt flaskerne kan det være en god idé at stille dem i et køleskab, hvis du har et ekstra. På denne måde er du sikker på, at gæringen ikke fortsætter i flasken, og der sker uheld med uønskede eksplosioner.
 
Astien er drikkeklar efter en til to uger og kan holde sig op til et år.
 
OBS: Gå ikke i panik, hvis der begynder at komme lidt ansats til mug i toppen under gæringsprocessen. Så længe det kun er i toppen, hvor hylden og citronerne ligger og ikke er i kontakt med væsken, er det helt i orden.