Af en eller anden grund er der bare altid en lille klump marcipan og overtrækschokolade tilbage, når jeg har kongfægtet færdig i dagene op til jul.
Og selvom der altid er chokolade i huset, hvis der nu skulle komme uventede gæster, og jeg skal trylle en hurtig dessert eller kage sammen, så har marcipanen en begrænset holdbarhed (selvom min hjemmelavede holder væsentlig længere end købemarcipan), og mit behovet for marcipan mv. er altså temmelig begrænset, når vi rammer 2. januar. Så fremfor at risikere at skulle smide marcipanresterne i grisespanden, så lavede jeg i stedet denne is som en del af desserten nytårsaften. På den måde fik jeg brugt både chokolade- og marcipanrester.

½ liter piskefløde
150 gr. sukker
3 æggeblommer
1 helt æg
½ vaniljestang
75 gr. Marcipan
75 gr. Mørk chokolade
Fløden piskes med 50 gr. sukker – den må ikke blive for stiv.
Æggeblommer, æg, vanilje og resten af sukkeret piskes til en tyk æggesnaps og vendes med fløden.
Chokoladen hakkes efter smag, og marcipanen rives groft på rivejernet. Marcipan og chokolade vendes i ismassen, der fryses – gerne i ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan det sagtens lade sig gøre at fryse den uden. Iscremen hældes i en bøtte og stilles i fryseren. Ca. 1 gang i timen røres isen godt igennem med en ske indtil isen er fast hele vejen igennem.