Normalt er der ikke voldsomt meget kød på en gedeskank. Men der er jo også en vis bæredygtighed i at nedsætte kødindtaget, ikke kun på mængden af oksekød, men kød i det hele taget. Og denne ret er både bæredygtig i forhold til naturen, da kødmængden pr person er rimelig begrænset, men også for kokken, da den er hurtig at lave, passer sig selv, så der er tid til også at passe på kokken og stadig smager skønt.
Samtidig er den også bæredygtig i forhold til at bruge, hvad der er på sådan et dyr – uanset dyrets alder. Nu sker det aldrig, at vores kunder får geder, der har mere en 18 måneder på bagen, men for os, der jo også slagter og spiser avlsdyrene, er langtidsstegningen ideel, da det medvirker til at mørne ældre dyr og den krydrede sovs tager også en væsentlig del af den bismag, der kan være hos en gedebuk.
Lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er vilkårene, når man laver sin egen krydderiblanding, men det er i virkeligheden ikke fordi, det er meget mere tidskrævende

4 gedeskanke
½ tsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
4 kardemommefrø
2 tsk. Chilipulver
1 tsk. Revet gurkemejerod
3 tsk. Revet ingefær
1 tsk. Dijonsennep
3 mellemstore løg
3 fed hvidløg
1 stang kanel
1 dl. Æbleeddike
½ dåse kokosmælk
1 tsk. Sukker

Ovnen opvarmes til 160°

Løgene skæres i skiver og hvidløget hakkes fint eller presses.

De tørre krydderier (undtagen kanel) blandes i en skål med den revne gurkemejerod og ingefær. Sennep og løg tilsættes og det hele røres godt sammen.

Eddike, sukker og kokosmælk røres i.

Skankene lægges i en tagine eller stegegryde og sovsen hældes over. Kanelstangen lægges ved, og der lægges tætsluttende låg på gryden, der stilles i ovnen i ca. 6 timer.

Når kødet falder fra benene, er retten færdig. Afhængig af antal af spisende, kan du vælge at plukke kødet fra benene og servere det i saucen, eller du kan vælge at lade skankene være hele, så hver får sin egen skank at gnave i.

Serveres med basmatiris.