Bo på gården

Mange forskellige muligheder for bæredygtige ophold

Læn dig tilbage og lad dig forkæle. På Dambækgaard er der mange muligheder for forkælelse. Vi er her, hvad enten I søger bondegårdslivet,  en autentisk madoplevelse, et afbræk fra byens larm, du er håndværker langt fra hjem, eller du bare trænger til en overnatning i rolige omgivelser.

Lige meget, hvad du søger, kan du på Dambækgaard høre vinden suse, se stjernerne såvel som horisonten og nyde måltider, der er lavet helt fra bunden og altid af lokale friske råvarer.

Vi har samlet de forskellige muligheder i en række ophold:

Bondegårdsoplevelser

Der er masser af muligheder for at nyde Dambækgaards friske luft og rolige omgivelser med aktiviteter for alle aldre.

Gårdhunden, Balder løber altid frit omkring og vil meget gerne klappes og være social med børn og voksne i alle aldre. Lad jer ikke skræmme af, at han altid gør, når I kommer. Det er kun for at fortælle hans familie, at der er gæster.

Kattene fanger mus i staldene og på marken, men de slås lidt med Balder om, hvem af dem, der har mest ret til at snakke med gæsterne.

Du kan altid se frilandsgrisene, når du går rundt i haven. Ænderne har det med at hænge ud udenfor spisesalen, hvor de taler med deres eget spejlbillede, der reflekterer i havedøren. Måske støder du også ind i et æg de mærkeligste steder, for de fritgående høns har lidt svært ved at være konsekvente med, hvor de lægger æg. Gederne gemmer sig i det høje græs på marken, og gæssene gemmer sig i folden sammen med ornen, hvor de skælder ud, så snart der er den mindste smule fare på færde.

På de daglige fodreture kan du komme tæt på alle dyrene, og her er Jan altid god for en fortælling om gårdens og områdets historie, dyrelivet og måden, vi driver gården på.

Når Kirstine ikke har travlt med at bage, sylte og lave mad til morgen- og aftensmad holder hun mest til i køkkenhaven, hvor hun høster afgrøder til aftensmaden og især i bærhaven, hvor der altid er ekstra bøtter til de børn, der har lyst til at hjælpe til med bærplukningen.

Trampolinen er gravet ned tæt på spisesalen, og haverne til de to værelser, så mor og far kan tillade sig et lille hvil med en bog fra byttebiblioteket og en kop kaffe, eller sidde stille ned og nyde maden, mens de stadig kan holde øje med hopperiet. Når ungerne bliver trætte af at hoppe, er der både udendørsspil, bålsted og brætspil at samles om.

For de helt små er der sandkasse i skyggen af fyrretræerne og diverse køretøjer, både dem med pedaler og en rigtig gammel Ferguson traktor, som man må skrue lige så meget på, som man må for sin mor og far.

Er vejret ikke lige til udendørsleg, er der indrettet en lille legelounge i den gamle lo, hvor halmsofaerne indbyder til at læse en god bog, eller der kan bygges en togbane på gulvet.

Se priser og book her

Oplevelser i området

Dambækgaard ligger ideelt, hvis du vil opleve Sjællands mange attraktioner. Det meste kan nås inden for en times kørsel, hvad enten du vil på sightseeing i København, eller køre til et af de mange kulturtilbud, Sjælland ellers har at byde på.

Men du behøver ikke køre så langt for en god oplevelse. Udover gårdens mange muligheder, byder området også på:

Gå på opdagelse i geologien, nyd naturen på Trampestien og find fossiler på stranden, når du besøger Stevns Klint

Hvem ved, måske finder du en negl fra en dinosaur, når du hugger i stenene på fossiljagt i Faxe Kalkbrud

Trænger du til en dukkert eller en picnic i skoven, kan du kombinere det hele ved den hyggelige badestrand ved Bøgeskoven

Få udsigt ud over store dele af Sjælland fra toppen af Skovtårnet i Camp adventure

Har du lyst til at dykke ned i historien, så snup en tur i undergrunden og kom tæt på Den Kolde Krig i Stevns Fortet

Står den på shopping, byder Køge på markedsdag hver onsdag og lørdag, hyggelig gammel bymidte og et velassorteret handelsliv

Prinsesse for en dag, eller bare give den gas med gemmeleg i parken? Eventyrslottet Vallø Slot ligger ti minutter fra gården og her kan du både føle dig som prinsesse, lufte hunden i hundskoven eller lege gemmeleg i parkens mange små hjørne En gåtur Vallø slot; Et eventyrslot midt i den flotte park.

Er det tid til et par timers familiedyst? Fodboldgolfen; lige om hjørnet byder på ligger Sjællands største fodboldgolf med 18 hullers bane.

Se priser og book her
Familiehygge

Bondegårdsferie

Forkælelse for alle aldersgrupper. Mens børnene hjælper bondemanden med at fodre grise, geder, gæs, ænder og høns, kravler på traktor, hopper i trampolin, spiller petanque eller leger i sandkassen, kan mor og far slappe af og nyde roen, udsigten og ikke mindst, at de ikke skal tænke på madlavning, mens de er på ferie.

På Dambækgaard er alt andet end frokost nemlig inkluderet i prisen og maden er altid frisklavet helt fra bunden.

Opholdet inkluderer:

Ankomst fra kl. 15

– Indkvartering med udsigt ud over markerne
– Frisklavet morgenmad med friskbagte boller, frokost og aftensmad med dessert. Det er hjemmelavet overvejende økologisk landkøkken-mad lavet helt fra bunden
– Maden er børnevenlig, men bondekonen gør meget ud af, at den også skal være spændende for de voksne
– Mulighed for at deltage i bondegårdsaktiviteter om formiddagen
– Daglig eftermiddagsrundvisning ved bondemanden Jan med historiefortælling og fodring af dyrene
– Adgang til klappegeder
– Mulighed for at se på dyr hele tiden selv: Vi har høns, geder, ænder, gæs og grise (ikke adgang, men kan ses løbe frit på marken)
– Bondegårdshunden Balder
– Masser af plads at lege på. Vi har bla. trampolin, cykler, petanquebane, sandkasse, spil og lejelounge
– Lege- traktorer: Både en lille med pedaler og en gammel rigtig traktor børnene må lege på
– Et lækkert opholdsrum med legetøj, spil og en skøn udsigt over markerne og frilandsgrisene
– Et roligt miljø, hvor du får mulighed for at sætte tempoet ned og nyde freden og roen og dyrene i autentisk bondegårdsmiljø uden naboer.
– Drikkevarer tilkøbes: Vi har bla. hjemmelavet saft/sodavand og hjemmeimporteret vin og afregnes særskilt ved afrejse.

Afrejse senest kl. 11.

Det er ikke super miljøvenligt at vaske linned og håndklæder hver 3. dag, så ud fra en miljømæssig opfordrer vi gæster til selv at medbringe deres eget linned og håndklæder. Men det er selvfølgelig stadig muligt at tilkøbe det.

Book din bondegårdsferie her

Gourmetophold

Opholdet for dem, der vil have en anderledes autentisk madoplevelse. Kirstine er inspireret af mange forskellige køkkener og formår at forene sin inspiration med sæsonens råvarer og hvad der bliver dyrket på gården eller lokalt i området, i en 4-retters menu. Der serveres en vinmenu til middagen, og der er ingen, der behøver køre hjem før efter en god nats søvn. Opholdet inkluderer:

  • Ankomst fra kl. 16
  • Velkomstdrink med hjemmelavede snacks
  • 4-retters middag med vinmenu
  • Overnatning i en af gårdens fem overnatningsmuligheder
  • Morgenmad
  • Afrejse senest kl. 12

Linned og håndklæder er ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes.

Det er muligt at tilkøbe kaffe/kage og ankomst kl. 15, så der er tid til en gåtur eller at deltage i fodringen, inden middagen.

Gourmetophold udbydes 3-4 gange årligt og annonceres via nyhedsbrev og på sociale medier.

Book din gourmetoplevelse her
Friske krydderurter

Bare en seng i rolige omgivelser

Det perfekte ophold for dem, der skal til fest i området, er på gennemfart, eller bare mangler et sted at sove. Opholdet inkluderer:

Overnatning

Eget bad og toilet

Linned og håndklæder

Der gives rabat, hvis du selv medbringer linned og håndklæde, og det er muligt at tilkøbe morgenmad.

Book din overnatning her

Slip ud af byen

Slip ugens arbejdsjag og stik af fra byens larm for weekenden. Nyd stjernehimlen, udsigten ud over markerne eller flammerne , der glitrer i brændeovnen i spisesalen i vintermånederne. Ankom til en velkomstdrink fredag og brug weekenden på at geare ned.

Opholdet inkluderer:

Ankomst fra kl. 16.00 fredag

To-retters aftensmad

To overnatninger

Morgenmad lørdag og søndag

Afrejse søndag senest kl. 11

Linned og håndklæder er med i prisen

Der gives rabat, hvis I selv medbringer linned og håndklæder

Slip væk fra byen her

Design dit eget ophold

For dig, der gerne vil have et skræddersyet ophold, der passer til præcis til den anledning, hvor du gerne vil besøge gården. Hvad enten du vil invitere børn og børnebørn på fødselsdagsweekend, dine ansatte på julemiddag, skal have arbejdsro med en flok kolleger, have veninderne med på hyggetur eller noget helt andet, så kan vi sammensætte dit ophold med udgangspunkt, i lige præcis dine ønsker.

Skriv eller ring til os, så finder vi ud af den rette løsning

Kontakt os for flere oplysninger