Jeg indrømmer gerne: Jeg hader madpakker! Jeg vil faktisk helst ikke vil sende sine unger af sted med en lille kasse fuld af nitrat fra spegepølse, dårlig producerede Arla-produkter, müslibarer spækket med sukker eller andre af de produkter, nogle smarte producenter har haft succes med at markedsføre til fortravlede forældre, der gerne vil spice deres ungers madpakker lidt op. Så i stedet slår jeg to fluer med et smæk og får “læst” en bog, samtidig med, jeg får lavet lidt anderledes lækkerier til madpakken, eller til eftermiddagssnack over en kop te og et æble, når vi kommer jeg. Med en lydbog kørende, bruger jeg en aften i køkkenet engang imellem og får bagt de her knækbrød, der går rent ind hos både børn og voksne.

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
½ dl birkefrø
1 dl solsikkefrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1,5 dl hvedemel
1.5 dl rugmel eller andet fuldkorn
2 dl vand
1,25 dl olie (gerne oliven eller raps)
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt

Alle de tørre ingredienser røres sammen.
Olie og vand tilsættes og dejen røres, til det hele er samlet og blandet godt.
Herefter deles den i tre portioner, der hver rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lægges på hver sin bageplade.
Med en pizzarulle eller en klejnesporer skæres dejen i den størrelse firkanter, du gerne vil have dine knækbrød i.

Bages ved 200° i ca. 15 minutter.

 Tip: Hvis du trænger til at forkæle ungerne med lidt sødt, kan du prøve at erstatte 1 dl vand med 1 dl flydende honning. Dejen bliver lidt mere sej og klistret at arbejde med, og du skal nedsætte bagetiden med 2-3 minutter, da honningen nemt får knækbrødene til at brænde på. Men det er en glimrende og lidt sundere erstatning for eftermiddagskagen.